Visszatekintés márciusra | Könyvek | Filmek, sorozatok

Visszatekintés márciusra | Személyes | Fényképek (04.01.)
Visszatekintés
márciusra | Könyvek | Filmek, sorozatok (04.03.)

Könyvek

 


  • A hónap egyetlen értékelt könyve:Anthony Ryan: A vér éneke
    Kicsit megosztó értékelés született róla, itt találjátok a részletes beszámolót

  • A hónap levele: Leveleztünk a Könyvmolyképzővel.
    Daniel Suarez Daemon c. könyvének folytatása nem várható a kiadótól, viszont Brent Weeks A fényhozó-sorozatának második kötetét nyárra várhatjuk. Féltünk, hogy nem folytatják a sorozatot, úgyhogy még nem kezdtünk bele az első kötetbe, de ez így valószínűleg hamarosan változni fog :)

  • Sorozatok

     

  • A hónap tinisorozata: The 100 
  • Sok mindent nem tudok hozzáfűzni, már a "kategóriából" is látszik, hogy kb. mire lehet számítani, de egy egész élvezhető, korrekt, világvége utáni sorozat lett.
    A sztori röviden annyi, hogy a Földet atombombák sora elpusztította, pár űrhajós maradt csak az űrben, akik összefogtak és elhatározták, hogy együtt túlélik azt a 100 évet, amíg talán biztonságos lesz ismét a Földön élni. Mi a 98. évben kapcsolódunk be, de többet nem árulok el... :)



Filmek



Mostanában valahogy semmi sem tetszett a mozik kínálatából, végül egy magyar film lett a választottunk (óriási ellenérzésekkel persze, de hát annyira dicsérték, aztán úgy voltunk vele, legalább egyszer kicsit megtámogatjuk a magyar filmeseket, hátha csoda történik...)

A Liza, a rókatündér tényleg nem az a sablonos, buta film, érdekes a sztori, szép a fényképezés (70-es évek hangulatát adja vissza, de egy fiktív országban játszódik, ami persze nagyon hasonlít kis hazánkra), és nem rossz az a kicsit fanyar humor sem, ami körbeveszi.


Kicsit tartottam a japán száltól (valahogy annyira nem érdekelnek és nem is tudok róluk sokat), de simán bevette a gyomrom, a zenéje pedig fantasztikus, napokig nem tudtam kitörölni a fejemből, mindenképpen hallgassatok bele (pl. soundcloudon)! :D



Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.


Ja, igen, gondolom a lényeg érdekel mindenkit: nagyon jól szórakoztunk és még ha nem is lesz ez az év filmje, mi nem bántuk meg, hogy megnéztük! :) 

@m

Nincsenek megjegyzések: